Onderwijs overig · 28. augustus 2019
Als een leerling slechte cijfers haalt, moeten deze worden opgehaald. Hij krijgt huiswerkbegeleiding of bijles, zodat hij niet blijft zitten en zijn diploma haalt. Dit klinkt als een logische stap, maar is dat het wel? In onze lessen zien we vaak dat de lesstof het probleem niet is, maar er staat ‘iets’ het leren in de weg.
Onderwijs overig · 27. juni 2019
Het vak geschiedenis is bij uitstek geschikt voor het aanleren van kritisch denken bij kinderen. Waar anders leer je zo concreet de betrouwbaarheid van bronnen beoordelen? Een cruciale vaardigheid in deze tijden van nepnieuws, zou je zeggen. Dus waarom laten we onze leerlingen dan pas in de bovenbouw structureel oefenen met historische vaardigheden?

Tips voor ouders · 27. juni 2019
De zomervakantie, we smachten er allemaal naar, maar de kinderen zijn wel erg lang thuis. Met deze 5 tips komen jullie goed de vakantie door!
Onderwijs overig · 05. juni 2019
Huiswerk plannen én je aan de planning houden is moeilijk! Maar met deze 8 tips gaat het je lukken! Succes.

Tips voor ouders · 18. mei 2019
Je kind is tien jaar geworden! Een nieuwe levensfase is aangebroken. Wat betekend dit voor de ontwikkeling van je kind en voor zijn/haar prestaties op school. 5 tips om goed om te blijven gaan met je (pre)puber.
Tips voor ouders · 22. oktober 2018
Die arme kinderen met hun overvolle rugzakken, uit onderzoek blijkt dat onze kinderen te veel meesjouwen. Wat kun je als ouder doen om dit tegen te gaan?

Tips voor ouders · 16. augustus 2018
Op de basisschool is je kind gegroeid van een koddige kleuter naar een prepuber met een eigen mening en soms misschien al een grote mond. En nu gaat hij naar de middelbare school. Een rugzak met nieuwe pennen, potloden, onbeschreven schriften en een hippe agenda liggen te wachten op maandag. De eerste schooldag op de middelbare school. Super spannend natuurlijk, ook voor jou als ouder. Wat kun je doen om de grip op je kind niet te verliezen?
Onderwijs overig · 21. juni 2018
Daar zit hij dan, ijverig te rekenen. Rekenen en taal zijn lastig voor hem, niet omdat hij het niet kan, maar omdat zijn hoofd vol zit met andere dingen. Vaak is hij boos omdat dingen niet goed lukken en daardoor lukken ze nog minder. Hij is 9 jaar oud en voelt zich dom. Hij kan niks en doet alles verkeerd. Als ik met hem praat bloedt mijn hart voor hem. Zo klein nog maar en al zo neergesabeld door ons onderwijssysteem. Ik vind het verschrikkelijk om te praten met kinderen zoals hij, die het...

Tips voor ouders · 27. mei 2018
Het belang van goed begrijpend kunnen lezen met duidelijke voorbeelden en tips.
Tips voor ouders · 01. mei 2018
Tips om je kind beter te laten presteren op school, aan de hand van wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door de Open Universiteit van Breda.

Meer weergeven