Dit is Huiswerk met een koekje

 Huiswerk met een koekje bestaat al ruim tien jaar. Maar heeft in die tijd een flinke transformatie ondergaan. Van Huiswerkinstituut naar onderwijsontwikkeling in de breedste zin van het woord. 

Toch weten we als geen ander dat elk kind anders is en op zijn eigen manier leert. En dat veel kinderen op school niet de aandacht krijgen die ze nodig hebben, om maximaal te kunnen groeien. En dat ditzelfde ook voor volwassen geldt, die moeten (bij)scholen. Maar eigenlijk willen we hier niet over praten, we willen jullie helpen. Dat doen we door inzicht te bieden in gedrag, leren en de werking van je brein. Door gave onderwijsprojecten te maken en workshops te geven.

De drijvende kracht

 

Huiswerk met een koekje heeft door de jaren heen verschillende docenten gehad. Maar één gezicht is nooit weggeweest. Marloes Jacobs, de oprichtster van Huiswerk met een koekje had als droom om kinderen de inspireren en ze te helpen met het doorkomen van hun schooltijd. Door de jaren heen zag ze echter dat ook het onderwijs bij bedrijven en andere instellingen soms vreselijk was voor de mensen die geschoold moesten worden. Ze zag dromen stuk gaan, mensen zuchten en zich ziek melden als er cursusdagen waren. Dat kan anders. Leren is leuk! Dus de droom veranderde en daarmee ook Huiswerk met een koekje. Lees hier meer over Marloes, haar dromen en ambities.


Geen zin meer in elke dag ruzie over school?

Angsten overwinnen, doorzetten, concentreren en om gaan met klasgenootjes. School is voor ieder kind op zijn tijd een flinke uitdaging.  Het ene kind gedijt beter op school dan het andere en ieder kind loopt wel eens tegen problemen aan. Dat is heel normaal. Voor kinderen met dyslexie of faalangst is het vaak nog lastiger op school. Zij kunnen last krijgen van een gebrek aan zelfvertrouwen of hun motivatie verliezen. Ook voor hoogbegaafde kinderen liggen deze problemen op de loer. Wij weten hoe we met deze kinderen, hun angsten, dromen en doelen moeten omgaan. Wil jij daar meer over leren? Vraag een lezing aan!

Iedereen verdient de toekomst waar hij van droomt!


Herken je één of meer van de volgende situaties?

  • Er is vaak ruzie over huiswerk
  • Uw kind leert wel, maar haalt toch slechte cijfers
  • Uw kind heeft geen zin in school
  • Uw heeft het gevoel geen grip te hebben op het huiswerk van uw kind
  • Uw kind zegt geen huiswerk te hebben
  • Uw kind dreigt te blijven zitten
  • U denkt dat uw kind veel beter kan presteren dan het nu doet
  • U heeft het gevoel dat uw kind niet gelukkig is op school.
  • U heeft een onderbuik gevoel, maar u kunt uw vinger er niet op leggen. 

Een team met een missie

Het avontuur van Huiswerk met een koekje begin in 2009. In de voormalige slaapkamer van oprichtster Marloes Jacobs, helpt ze de eerste leerlingen van Huiswerk met een koekje. Nu is het kleine bijbaantje uitgegroeid tot een ambitieus bedrijf met een groot onderwijsnetwerk vol expertise.

 

Ons doel is om volwassenen, kinderen en jongeren te helpen, zodat ze op zichzelf durven te vertrouwen én ze de kans te bieden om hun dromen waar te maken. Daarvoor is goed onderwijs nodig en een docent die je begrijpt, naar je luistert, successen met je viert én je helpt om obstakels te overwinnen. Daar staat Huiswerk met een koekje voor. Iedereen mag zijn wie hij wil zijn en wij zullen alles binnen onze macht doen om te zorgen dat onze cursisten het leven met vertrouwen tegemoet gaan.

Wij willen leren!

Wij geloven dat mensen van nature graag willen leren. We weten ook dat de meeste kinderen dit niet laten zien. Het gebrek aan motivatie kan veel oorzaken hebben. Wij vinden het daarom belangrijk om inzicht te bieden in leergedragingen en uitdagend onderwijs te verzorgen.  Tijdens de workshops van Huiswerk met een koekje zorgen we ervoor dat de oefeningen en de manier van uitleggen passen bij de groep cursisten. Daarnaast hebben we heel veel lol. Want uit ervaring weten we dat wanneer we plezier maken, je brein het beste leert en functioneert. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? In een gratis kennismakingsgesprek legen we graag uit wat de mogelijkheden zijn!


Wij helpen dromen uitkomen

We zijn ambitieus en niet bang voor een uitdaging. Geen droom of plan is te groot. We denken graag mee over hoe we het onderwijsproject kunnen realiseren, hebben een groot en uitgebreid netwerk met daarin vele disciplines en de zin; "dat kan niet" gebruiken we nooit. Als je het kan bedenken is het mogelijk. We denken graag mee, samen brengen we dromen en verhalen tot leven. 

Wist je dat..

... we ook leerkrachten, docenten en teams kunnen helpen met moeilijke klassen of leerlingen. We ontleden samen het probleem en vinden een passende oplossing. Meer weten? Bel; 06-10339167.

2009

Sinds 2009 helpen we kinderen en jongeren die wat extra hulp kunnen gebruiken bij hun schoolwerk. 


5

Bevoegde docenten stonden jaren permanent om de kinderen te helpen. Daarnaast konen we ook rekenen op de hulp van freelance docenten. 


78

koekjes zijn er het laatste schooljaar doorheen gegaan. Deze zijn bijna allemaal opgegeten door de docenten, omdat de kinderen meestal geen koekje willen. 


Nieuws & Blog

Met enige regelmaat schrijven we nieuwe artikelen op onze blog. We delen tips en tricks voor ouders. En daarnaast informatie over onderwijs, (pre)puberteit, pesten en andere onderwerpen die we belangrijk vinden om te delen. Wil je een seintje krijgen als er een nieuwe blog online is?