Over ons

Als team van Huiswerk met een koekje kunnen we veel over onszelf vertellen. Dat Huiswerk met een koekje al tien jaar bestaat. Dat we als geen ander weten dat elk kind anders is en op zijn eigen manier leert. En dat veel kinderen op school niet de aandacht krijgen die ze nodig hebben, om maximaal te kunnen groeien. Maar eigenlijk willen we hier niet over praten, we willen kinderen helpen. Wat kunnen we doen voor jouw kind? Wat zijn, zijn of haar dromen en wensen voor de toekomst? En is waarom is school lastig? 

Ieder kind verdient de toekomst waar het van droomt!


Geen zin meer in elke dag ruzie over school?

Angsten overwinnen, doorzetten, concentreren en om gaan met klasgenootjes. School is voor ieder kind op zijn tijd een flinke uitdaging.  Het ene kind gedijt beter op school dan het andere en ieder kind loopt wel eens tegen problemen aan. Dat is heel normaal. Voor kinderen met dyslexie of faalangst is het vaak nog lastiger op school. Zij kunnen last krijgen van een gebrek aan zelfvertrouwen of hun motivatie verliezen. Ook voor hoogbegaafde kinderen liggen deze problemen op de loer. Wij weten hoe we met deze kinderen, hun angsten, dromen en doelen moeten omgaan. 

Herken je één of meer van de volgende situaties?

  • Er is vaak ruzie over huiswerk
  • Uw kind leert wel, maar haalt toch slechte cijfers
  • Uw kind heeft geen zin in school
  • Uw heeft het gevoel geen grip te hebben op het huiswerk van uw kind
  • Uw kind zegt geen huiswerk te hebben
  • Uw kind dreigt te blijven zitten
  • U denkt dat uw kind veel beter kan presteren dan het nu doet
  • U heeft het gevoel dat uw kind niet gelukkig is op school.
  • U heeft een onderbuik gevoel, maar u kunt uw vinger er niet op leggen. 

Een team met een missie

Het avontuur van Huiswerk met een koekje begin in 2009. In de voormalige slaapkamer van oprichtster Marloes Jacobs, helpt ze de eerste leerlingen van Huiswerk met een koekje. Nu is het kleine bijbaantje uitgegroeid tot een ambitieus bedrijf met een vaste docenten en een groot onderwijsnetwerk vol expertise.

 

Ons doel is om kinderen en jongeren te helpen, zodat ze op zichzelf durven te vertrouwen én ze de kans te bieden om hun dromen waar te maken. Daarvoor is goed onderwijs nodig en een docent die je begrijpt, naar je luistert, successen met je viert én je helpt om obstakels te overwinnen. Daar staat Huiswerk met een koekje voor. Iedereen mag zijn wie hij wil zijn en wij zullen alles binnen onze macht doen om te zorgen dat onze leerlingen school en het leven met vertrouwen tegemoet gaan.

Kinderen willen leren!

Wij geloven dat kinderen van nature graag willen leren. We weten ook dat de meeste kinderen dit niet laten zien. Het gebrek aan motivatie kan veel oorzaken hebben. Wij vinden het daarom belangrijk om samen met het kind, de ouders en eventueel de school te bekijken wat het probleem zou kunnen zijn. Tijdens de lessen bij Huiswerk met een koekje zorgen we ervoor dat de oefeningen en de manier van uitleggen passen bij je kind. Daarnaast hebben we heel veel lol. Want uit ervaring weten we dat wanneer kinderen plezier hebben, ze het meeste leren en onthouden. Wil je weten wat we voor jouw kind kunnen betekenen? In een gratis kennismakingsgesprek legen we graag uit wat de mogelijkheden zijn!


Wij helpen dromen uitkomen

Wij werken individueel of in kleine groepjes  met je kind. We bieden ondersteuning voor kinderen en jongeren op de de basisschool en de middelbare school.  Vooraf bespreken we jullie wensen en de mogelijkheden. Met jou en je kind stellen we doelen op korte en langere termijn die leiden tot een plan van aanpak. In dit plan van aanpak geven we ook advies over welke lessen het beste bij je kind en het bijbehorende probleem passen. Dat kunnen lessen zijn in groepsverband, lessen toegespitst op een specifiek vakgebied of persoonlijke coaching

Wist je dat..

... we ook leerkrachten, docenten en teams kunnen helpen met moeilijke klassen of leerlingen. We ontleden samen het probleem en vinden een passende oplossing. Meer weten? Bel; 06-10339167.

2009

Sinds 2009 helpen we kinderen en jongeren die wat extra hulp kunnen gebruiken bij hun schoolwerk. 


2

Bevoegde docenten staat permanent voor je klaar. Daarnaast kunnen we de hulp in roepen van freelance docenten. 


78

koekjes zijn er vorig schooljaar doorheen gegaan. Deze zijn bijna allemaal opgegeten door de docenten, omdat de kinderen meestal geen koekje willen. 


Nieuws & Blog

Met enige regelmaat schrijven we nieuwe artikelen op onze blog. We delen tips en tricks voor ouders. En daarnaast informatie over onderwijs, (pre)puberteit, pesten en andere onderwerpen die we belangrijk vinden om te delen. Wil je een seintje krijgen als er een nieuwe blog online is?